08-8821302

Soita tilauksesi!

HUOM! Aukioloajat vaihtelevat koronan takia! Varmista ne soittamalla!

Avoinna joka päivä!

Pakkahuoneenkatu 8,
90100 Oulu, Suomi

Ajankohtaista

Tutustu Troija Kebab ravintolan ajankohtaisiin artikkeleihin ja ilmoituksiin sekä parhaisiin tarjouksiin!

Kebabin historiaa

TROIJA KEBAB

TROIJA KEBAB

- Blogit & Parhaat tarjoukset

Lempiruokamme Kebab - Ennen ja nyt.

Kebab on vanha Turkkilainen tapa tehdä nopeasti maukasta, monipuolista ja terveellistä ruokaa.

Se perustuu lampaanlihaan. Annokseen lisätään myös salaatteja ja vihanneksia. Kebab on grillattua, keitettyä tai paahdettua lihaa jota tehdään myös kanasta, joka on erittäin suosittua Turkissa. Virossa kebab tehdään pääsääntöisesti naudanlihasta. Tunnetuin ja vanhin kebab ruoka on ISKENDER KEBAB joka syödään viipaloidun pitaleivän, kypsennetyn ja viipailoidun lihan sekä jugurtin kanssa.
DÖNER KEBAB on toinen suosittu kebab ruoka joka sisältää tomaattikastiketta. Kebab lihalle on kehitetty kymmeniä eri ruoka-annoksia.

Legendan mukaan turkkilainen kebab on saanut alkunsa v. 1299, jolloin Ottomaanisulttaanit tarjosivat kebabia vierailleen. Turkin kansallisruoka dönerkebabista tuli kuitenkin vasta Istanbulin valloituksen jälkeen v. 1453, kun voitokas sulttaani Muhammed II palkitsi urheat sotilaansa tarjoamalla heille kebabia riisin kanssa. Näin kebab sai nykyistä vastaavan muotonsa ja aloitti samalla maailmanlaajuisen voittokulkunsa. Eurooppaan kebab on saapunut 1900-luvulla ja sen voidaan sanoa tehneen todellisen läpimurtonsa vasta II maailmansodan jälkeen. Suomessa kebabin historia on vain parin vuosikymmenen mittainen, mutta terveellisenä ja maukkaana se on nopeasti vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa ruokakulttuurissa.

 • v.1453
  Sulttaani Mehmed II palkitsee uskolliset sotilaansa Istanbulin valtauksen jälkeen tarjoamalla kebabia riisin kanssa.
 • v.1867
  Tarina kertoo döner kebabin syntyneen Bursan kaupungissa erään ravintoloitsijan innovaatiosta.(döner = pyöriä)
 • 1900-luku
  Kebab saapuu Eurooppaan siirtolaisuuden myötä.
 • 1980-luku
  Suomen ensimmäiset kebab-ravintolat aloittavat toimintansa.

Kebab on mausteinen liharuoka, jota myydään enimmäkseen pikaruokana. Nykyään tarjoiltu hampurilaista muistuttava kebab on alun perin kotoisin Lähi-idän ja Keski-Aasian kansojen keittiöistä, ja se on kuulunut jo kauan myös useiden muiden Välimeren kansojen ruokavalioon.

Lajityypin monista muunnelmista turkkilaistyylinen döner kebab on yleisin. Kebabissa kartionmuotoista, jopa metrin korkuista hiljalleen kääntyvää lihavarrasta paistetaan hiljaisella tulella niin, että ylhäältä valuva rasva voitelee alemmat kerrokset pitäen lihan mureana. Tarjoilemista varten kartiosta veistellään suikaleita veitsellä. Suomessa varras on lähes aina tietyllä tavalla valmistettua, tiivistä, maustettua jauhelihaa, mutta Keski-Euroopassa varras on tehty kokonaisista lihanpaloista. Joitakin versioita voi ostaa tavallisesta ruokakaupasta pakasteina, ja moni kebabia myyvä ravintola käyttää teollisesti valmistettua lihaa.

Alkuperämaissa kebap voi tarkoittaa mitä tahansa paahdettua naudan- tai sian- tai lampaanlihaa tai kanaa, ja kebablajeja on useita. Turkkilainen sis kebap, jota Venäjällä kutsutaan šašlikiksi ja Kreikassa souvlakiksi, on grillivarras. Kreikassa dönerkebabia hyvin paljon muistuttava ruokalaji on nimeltään gyros. Pakistanista kotoisin oleva shami kebab, joka on maahanmuuttajien mukana löytänyt tiensä myös Isoon-Britanniaan, taas muistuttaa makkaraa tai jauhelihapihviä. Suomessa kebabina tunnettu döner tunnetaan useissa maissa arabiasta lähtöisin olevalla nimellä shawarma.

Suurin kiitos resepteistä kuuluu Turkin Bursassa eläneelle Iskender Efendille, kokille joka 1800 -luvun lopussa keksi laittaa maustettua lammasta pystyputkeen josta pystyi leikkaamaan ohuita viipaleita. Ruoan suosio lisääntyi nopeasti ja pian keittiön ovelle alkoi muodostumaan jonoa. Reseptit levisivät nopeasti lähikaupunkeihin ja saavutti suurta suosiota.

Tänään kebab on yleinen herkku kaikkialla maailmassa ja sen suosio vain kasvaa. Kebab tarjoillaan usein riisin tai perunoiden kanssa lautasella tai pitaleivän sisässä, salaatin ja erilaisten kastikkeiden kera. Oulussa Suomen parhaat kebabit tarjoaa ainoa ja alkuperäinen TROIJA KEBAB. Tule nauttimaan herkullisesta kebabista!

TERVETULOA HERKUTTELEMAAN & VIIHTYMÄÄN!

Valmistamme Herkullisia
Kebab Annoksia!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Tulosta
Muut TROIJA KEBAB julkaisut

Aiheeseen liittyvät blogit

Lounaskortti

Muista kysyä myös Troija Kebab ravintolan lounaskorttia!  Tilaa lounaskortti valmiiksi soittamalla puhelinnumeroon (08) 882 1302 tai tilaa se yhteydenottolomakkeen kautta.

Lue lisää »

Kanta-asiakaskortti

Muista kysyä myös ravintolan kanta-asiakaskorttia! Tilaa kanta-asiakaskortti valmiiksi soittamalla puhelinnumeroon  (08) 882 1302 tai tilaa se yhteydenottolomakkeen kautta. Lämpimästi tervetuloa

Lue lisää »

Troijassa Oulun parhaat kebabit

Troija Kebabista parhaat kebabit! Kalevan ke­bab­ää­nes­tys oli kahden kauppa – voit­ta­jak­si sel­vin­neel­lä Troija Ke­ba­bil­la on kan­ta-asiak­kai­ta toi­ses­sa su­ku­pol­ves­sa OTA YHTEYTTÄ!

Lue lisää »
Kebabin historiaa Troija Kebab

Kebabin historiaa

Lempiruokamme Kebab – Ennen ja nyt. Kebab on vanha Turkkilainen tapa tehdä nopeasti maukasta, monipuolista ja terveellistä ruokaa. Se perustuu

Lue lisää »
Vieritä ylös

Syö, juo
& nauti!

Kirjoita tietosi tähän ja pidetään yhteyttä!